zpět na hlavní stranu

V Masných krámech dnes začíná Bavorsko – rakouský fest

11. 10. 2010

Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro zákazníky zajímavé zpestření své standardní gastronomické nabídky. Od 11. do 16. října budou moci hosté ochutnat speciality z kuchyní našich sousedů z Bavorska a Rakouska. Jedná se o další z letošní série tematicky zaměřených gastronomických akcí.

České Budějovice 11. října 2010 – Známá českobudějovická restaurace Masné krámy v tomto týdnu připravila pro své hosty gastronomickou akci na téma kuchyně Bavorska a Rakouska. Návštěvníci si budou moci pochutnat například na pravém „Weisswurstu", na klasickém vídeňském řízku z telecího masa („Wiener Schnitzel") nebo na plněném bůčku pečeném na pivě ("Schweinebauch"). Nabídku doplňují předkrmy i moučníky.

„Loňský ročník této gastronomické akce byl úspěšný, a proto jsme se rozhodli ho zopakovat," říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení gastro z Budějovického Budvaru a dodává: „Bavorská a rakouská kuchyně jsou nám historicky velmi blízké, jejich styl je podobný jako u nás a velmi dobře se hodí k pivu. Přestože naši sousedé využívají prakticky stejné suroviny jako my, chuťové odstíny a koření jsou jiné a nezvyklé. Inspirující a zajímavá pro nás může být například i prezentace pokrmů na talíři."

Pokrmy do menu vybral a jejich úpravu zajistil šéfkuchař Masných krámů Luděk Hauser, jehož osoba je zárukou špičkové úrovně všech jídel podávaných v Masných krámech. S bavorskou kuchyní má bohaté zkušenosti díky své 14leté praxi v renomovaném hotelu Bayerischer Hof v německém lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. Během své práce v Bayerischer Hof často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého show byznysu. Vařil a osobně prezentoval pokrmy například pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda.

V letošním roce proběhnou v Masných krámech ještě další gastronomické akce: Svatomartinské husy (10. 11. – 14. 11.)
Zvěřinové hody (22. 11. – 28. 12.)