zpět na hlavní stranu

Pstruhová sezóna začíná i v Masných krámech

13. 4. 2011

Známá českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro své hosty další zpestření své standardní gastronomické nabídky. Při příležitosti oficiálního zahájení lovu na pstruhových vodách připravila mimořádnou kulinářskou akci „Zahájení pstruhové sezóny". Od dnešního poledne do neděle 17. 4. budou Masné krámy servírovat speciality ze pstruhů i dalších ryb podle receptů šéfkuchaře Luďka Hausera.

České Budějovice 13. dubna 2011 – Známá českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro své hosty další zpestření své standardní gastronomické nabídky. Při příležitosti zahájení lovu na pstruhových vodách připravil tým šéfkuchaře Luďka Hausera zajímavou nabídku rybích specialit. Základem sezónní nabídky budou letos pokrmy připravené z čerstvých šumavských pstruhů, ale i ze sivenů nebo amurů. Akce bude ukončena v neděli 17. dubna.

„Gastronomické „Zahájení pstruhové sezony" s širokou nabídkou rybích specialit je naší tradiční jarní akcí a letos ji pořádáme již čtvrtým rokem. Našim hostům chceme ukázat, že pstruha lze připravit i netradičně a mnohem zajímavěji. Osobně bych všem doporučil pstruha na modro," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Během loňského ročníku této gurmánské akce zkonzumovali naši hosté během pěti dnů přes 280 pstruhů. K nejoblíbenějším pokrmům patřil loni grilovaný pstruh plněný česnekem nebo filety ze pstruha servírované ve fólii s bylinkovým máslem. Obě jídla jsme zařadili do menu i letos," dodává Luděk Hauser.

Kompletní menu akce „Zahájení pstruhové sezóny" najdete zde.

Masné krámy letos nabídnou hostům i další sezónní speciality. V květnu proběhne například „Chřestění v Masných Krámech" (speciality z čerstvého chřestu), v červnu „Salátový festival" a v září "Steakové speciality". Masné krámy lákají návštěvníky nejen dobrou kuchyní, ale především dokonale ošetřeným čepovaným pivem. Hosté si zde mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar i na dalších produktech pivovaru Budějovický Budvar.

Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.

Další informace a dotazy:
Budějovický Budvar, národní podnik
Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer
Tel: +420 387 705 284
E-mail: petr.samec@budvar.cz