zpět na hlavní stranu

Dny rakouské a bavorské kuchyně v Masných krámech

16. 11. 2011

Masné krámy představí v příštím týdnu kuchyni našich nejbližších sousedů z Rakouska a Bavorska. Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům „Wiener Schnitzel", „Tiroler Gröstl" a další speciality. Interiér Masných krámů bude vyzdoben v národních barvách Rakouska a Bavorska a personál bude obsluhovat ve stylových „lederhosen". Třetí ročník Dnů rakouské a bavorské kuchyně zahájí v pondělí 21. 11. v 18 hodin honorární konzul Rakouské republiky ing. Lubomír Sýkora. Na akcí převzal záštitu pan Dkfm. Dr. Nikolaus Seiwald, obchodní rada Rakouského velvyslanectví.

České Budějovice, 16. listopadu 2011 – Masné krámy představí v příštím týdnu kuchyni našich nejbližších sousedů z Rakouska a Bavorska. Šéfkuchař Luděk Hauser využil při přípravě speciálního menu své bohaté zkušenosti z hotelu Bayerischer Hof v lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. Již třetí ročník Dnů rakouské a bavorské kuchyně zahájí v pondělí 21. listopadu v 18:00 hodin honorární konzul Rakouské republiky ing. Lubomír Sýkora. Na akcí převzal záštitu pan Dkfm. Dr. Nikolaus Seiwald, obchodní rada Rakouského velvyslanectví, který přijde do Masných krámů ochutnat ve středu 23. listopadu.

„Hostům nabídneme „Tiroler Gröstl", originální „Wiener Schnitzel" z telecího masa a několik dalších specialit. Chutí se chceme co nejvíce přiblížit originálům od našich sousedů," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Interiér Masných krámů bude vyzdoben dekoracemi v národních barvách Rakouska a Bavorska a personál bude obsluhovat ve stylových „lederhosen".

Dny rakouské a bavorské kuchyně v Masných krámech 1. 11. – 27. 11. 2011
Menší pokrmy „pod pivo"
100g „Leberkäsemmel" (sekaná v housce) 45 Kč
150g „Tiroler Speckplatte" (tyrolský špek) 98 Kč
120g „Weisswurst" (bílá klobása), sladká hořčice, pečivo 68 Kč
200g „Weisse Rettich" (bílá ředkev neboli vodnice) 39 Kč

„Suppe" (polévka)
0,22 l Brotsuppe (chlebová polévka) 30 Kč

„Schmankerl" (hlavní jídla)
150g „Tafelspitz" (vařené hovězí), dušená smetanová kapusta, bujonové brambůrky 98 Kč
200g „Jägerbraten" (vepřová krkovice v houbovém sosu), domácí špekový knedlík 98 Kč
360g „Tiroler Gröstl" (restované hovězí maso s bramborami), s cibulí, zeleninou a sázené vejce 89 Kč
150g „Königsberber Klopse" (masové kuličky), v kapari vinné omáčce, dušená rýže 98 Kč
400g „Käsespätzle" (sýrové špecle), s restovanou cibulkou 89 Kč
200g Originál „Wiener Schnitzel" z telecího masa, petrželkový brambor, citron 159 Kč

„Etwas Süsses" (dezert)
200g „Kaiserschmarren" (flambovaný císařský trhanec), jablečné pyré 45 Kč

Masné krámy jsou vyhlášené především kroužkovaným ležákem Budweiser Budvar, který je čepován z pivních tanků. „Svatomartinské posvícení" je jen jednou z mnoha letošních gastronomických akcí. Již ve druhé polovině listopadu proběhnou „Dny rakouské a bavorské kuchyně" pod záštitou obchodního oddělení Rakouského velvyslanectví.

Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.