zpět na hlavní stranu

V Masných krámech bude zahájena pstruhová sezóna

13. 4. 2012

České Budějovice, 13. dubna 2012 – Pstruhová sezóna v Masných krámech začne letos v pondělí 16. dubna. Masné krámy budou po celý týden nabízet speciality z čerstvých šumavských pstruhů i dalších ryb. Pstruzi pocházejí z vyhlášeného Pstruhařství Mlýny, které má registrovanou ochrannou známku Šumavský pstruh.

„Velmi zajímavým zpestřením pro veřejnost bude ukázka porcování celého čerstvého tuňáka o hmotnosti asi 50 kg, kterou předvede specialista na úpravu ryb ze společnosti MAKRO Cash–&–Carry ČR. Ukázka porcování začne ve středu 18. dubna od 18:00 a připravené steaky začneme ihned nabízet hostům. Společnosti MAKRO, která je dodavatelem tuňáka, bych chtěl velmi poděkovat za vstřícnost a podporu této akce," říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení gastro Budějovického Budvaru.

Zahájení pstruhové sezóny v Masných krámech
16. 4. – 22. 4. 2012

Dne 18. 4. 2012 v 18:00 proběhne ukázka porcování čerstvého tuňáka

Předkrmy
80g Uzené filátko ze pstruha, křenová šlehačka, opečený toast 75 Kč

Polévky
0,22 l Bílá zelná s klobáskou 30 Kč

Hlavní pokrmy
250 g Pstruh na modro s kořenovou zeleninou a máslem, petrželový brambor 119 Kč
250 g  Grilovaný pstruh plněný česnekem a jarní cibulkou, šťouchaný brambor 119 Kč
180 g Filety ze pstruha servírované ve folii s bylinkovým máslem, šťouchaný brambor 119 Kč
200 g Amur pečený s barevným pepřem, listový špenát, šafránový brambor 119 Kč

od 18. 4. 2012 (cca od 19:00) Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
200 g Steak z čerstvého tuňáka „medium", grilovaná zelenina, bylinková bageta 298 Kč

Moučníky a sladká pokušení
110 g  Limetkové parfait s čerstou mátou a ovocem 32 Kč

Další informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz. Rezervace do restaurace Masné krámy je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.