8. 6. 2012
České Budějovice, 8. června 2012 – Teplé počasí a široká nabídka čerstvé zeleniny jsou ideálním obdobím pro konzumaci lehkých a zdravých zeleninových salátů. Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy proto připravil již pátý ročník gastronomické akce nazvané „Salátový festival". Od pondělí 11. června se na jídelním lístku objeví několik nových druhů salátů, které obohatí běžnou nabídku zeleninových jídel v Masných krámech.
„V minulých letech byl nejoblíbenějším salátem známý Caesar, který připravujeme podle originální receptury – tedy z římského salátu a s původním dresingem. Velký zájem byl také o salát s grilovanými krevetami, který jsme zařadili i do letošní nabídky," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Zajímavým zpestřením menu v Masných krámech bude v příštím týdnu nakládaný lilek plněný kozím sýrem nebo marinované čerstvé jahody s vinným sabayone.
SALÁTOVÝ FESTIVAL V MASNÝCH KRÁMECH
11. 6. – 17. 6. 2012
Studené předkrmy
150g Nakládaný lilek plněný kozím sýrem, ½ rozpečené bylinkové bagety 59 Kč
Polévky
0,22 l Rajčatová s bazalkou 30 Kč
Hlavní pokrmy
400g Salát „Caesar" s kuřecími nudličkami, vejcem, máslovými krutony a parmezánem 95 Kč
350g Těstovinový salát s krůtí šunkou, olivami a křupavou zeleninou 85 Kč
400g Sedlácký salát se smaženým sýrem feta a špekem, chlebové krutony 95 Kč
400g Mix salátů s grilovanými krevetami a cherry rajčátky, česnekový dresink 109 Kč
Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
150g Grilovaný vepřový kotlet na roštu s bylinkovým máslem,
míchaný salát s koprem, rozpečená bageta 109 Kč
Moučníky a sladká pokušení
150g Marinované čerstvé jahody s vinným sabayone 35 Kč
Masné krámy letos plánují i další gastronomické akce: v září "Steakové speciality", v říjnu „Zvěřinové hody" a v listopadu „Martinské posvícení" a „Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů". Masné krámy nabízejí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.
Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz