zpět na hlavní stranu

Pernatá i srstnatá zvěř v Masných krámech

15. 10. 2012

České Budějovice, 15. října 2012 – Dnes začínají „Zvěřinové hody" ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy. Šéfkuchař Luděk Hauser připravil nabídku celkem devíti specialit z jihočeské zvěřiny, kterou dodají Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o a Myslivecké sdružení Obora Nový Dvůr, o.s. Jako dezert bude restaurace nabízet stylové „Perníkové parfait na ragú z lesních plodů". Akce potrvá do neděle 21. 10. 2012.

„U každého kusu budeme znát přesné datum lovu. Tím můžeme garantovat, že maso bude ideálně odleželé a uzrálé. To je u zvěřiny, podobně jako u hovězího, mimořádně důležité," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Je velká škoda, že Češi zvěřinu konzumují jen výjimečně – roční spotřeba je pouze 1 kilogram na osobu," dodává Luděk Hauser.

Letos se koná již pátý ročník této populární gastronomické akce. V minulých letech byly nejoblíbenějšími pokrmy „Marinované kančí medailonky" a „Výpečky z divočáka", které najdete i v letošní nabídce.

Zvěřinové hody v Masných krámech
15. 10. – 21. 10. 2012

Studený předkrm
100g Zaječí paštika paní nadlesní, ve slaninách balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo 68 Kč

Polévka
0,22 l Silný vývar z bažanta se zeleninkou a nudlemi 35 Kč

Hlavní pokrmy
250g Výpečky z divočáka /s kostí/, červené zelí, bramborové knedlíky 109 Kč
200g Marinované kančí medailonky, na brusinkové omáčce, špecle 129 Kč
150g Dančí ragú na červeném víně provoněné bylinkami, špekový knedlík 129 Kč
150g Smažené zvěřinové řízečky /daňčí nebo jelení/,
šťouchané brambory s pórkem a ořechy 139 Kč
150g Srnčí plec na šípkové omáčce, brusinkový terč, houskový knedlík 139 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
½ ks Pečená divoká kačena, červené zelí, staročeský drbák 169 Kč
200g Fořtova jehla /divočák, daněk, slanina, sušené švestky/,
cibulový kompot, bramborové krokety 169 Kč

Dezert
80g Perníkové parfait na ragú z lesních plodů 40,-Kč

Restaurace připravuje v listopadu další gastronomické akce: „Svatomartinské husy" a „Pohled do rakouské a bavorské kuchyně".