zpět na hlavní stranu

Masné krámy připravily Rakousko – bavorský fest

15. 11. 2012

Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro zákazníky další zajímavé zpestření své gastronomické nabídky. Od 19. do 25. listopadu budou moci hosté ochutnat speciality z kuchyní našich nejbližších sousedů – Rakouska a Bavorska. Pod názvem „Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko/Bavorsko" proběhne již čtvrtý ročník „Rakousko – bavorského festu".

České Budějovice 15. listopadu 2012 - Známá českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro své hosty gastronomickou akci na téma rakouské a bavorské kuchyně. Návštěvníci si budou moci po celý příští týden pochutnávat například na bílé klobáse („Weisswurst") se sladkou bavorskou hořčicí, na klasickém vídeňském řízku z telecí kýty („Wiener Schnitzel") nebo na restovaném hovězím mase s bramborem („Tiroler Gröstl"). Nabídku samozřejmě doplní předkrmy, chlebová polévka a moučník. Interiér Masných krámů bude vyzdoben dekoracemi v národních barvách Rakouska a Bavorska a personál bude obsluhovat v typických „lederhosen".

„Bavorská a rakouská kuchyně jsou nám historicky velmi blízké, jejich styl je podobný jako u nás a celkově se velmi dobře hodí k pivu. Přestože naši sousedé využívají prakticky stejné suroviny jako my, chuťové odstíny a koření jsou jiné a pro nás často nezvyklé. Inspirující a zajímavá pro nás může být například i prezentace pokrmů na talíři. Chutí všech jídel se chceme co nejvíce přiblížit originálům," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Pokrmy do menu vybral a jejich úpravu zajistil šéfkuchař Masných krámů Luděk Hauser, jehož osoba je zárukou špičkové úrovně všech jídel podávaných v Masných krámech. S bavorskou kuchyní má bohaté zkušenosti díky své 14-leté praxi v renomovaném hotelu Bayerischer Hof v německém lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. Během své práce v Bayerischer Hof často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého show byznysu. Vařil a osobně prezentoval pokrmy například pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda.

Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko/Bavorsko
19.11 - 25. 11. 2012

Menší pokrmy pod pivo
150g „Tiroler Speckplatte" /tyrolský špek/ 89 Kč
200g „Bayerische Wurstsalat", pečivo 79 Kč
120g „Weiswurst", sladká hořčice, preclík 69 Kč

Polévka
0,22 l „Brotsuppe" /chlebová polévka/ 35 Kč

Hlavní pokrmy
150g „Tafelspitz" /vařené hovězí/, žemlový křen, bujónové brambůrky 98 Kč
150g „Jägerbraten" /vepřová krkovice v houbovém sosu/, domácí špekový knedlík 98 Kč
360g „Tiroler Gröstl" /restované hovězí s bramborem/, cibule, zelenina, sázené vejce 89 Kč
250g „Wiener Backhendl" /smažené kuřecí paličky/, míchaný listový salát, ½ bylinková bageta 98 Kč
400g „Käsespätzle" /sýrové špecle/, restovaná cibulka 89 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
200g „Wiener Schnitzel" /vídeňský řízek z telecí kýty/, petrželový brambor, citron 169 Kč

Moučník
200g „Kaiserschmarren" císařský trhanec, jablečné pyré 54 Kč

Masné krámy své návštěvníky lákají nejen dobrou kuchyní, ale i nabídkou piva. Hosté si zde mohou pochutnat především na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar, čepovaném přímo z tanku, či na dalších produktech pivovaru Budějovický Budvar. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz