zpět na hlavní stranu

Masné krámy zahajují pstruhovou sezónu a nabídnou i speciality s medvědím česnekem

15. 4. 2013

Masné krámy zahájí zítra pstruhovou sezónu. Pro hosty bude připraveno několik stovek šumavských pstruhů a sivenů z Pstruhařství Mlýny. Gastronomickou nabídku restaurace tento týden obohatí i zajímavé speciality s medvědím česnekem.

České Budějovice, 15. dubna 2013 – Také českobudějovická restaurace Masné krámy zahájí zítra pstruhovou sezónu. V akčním týdenním menu se objeví speciality z čerstvých šumavských pstruhů a sivenů. Ryby dodává vyhlášené Pstruhařství Mlýny, které má registrovanou ochrannou známku Šumavský pstruh.

„Gastronomické „Zahájení pstruhové sezony" s širokou nabídkou rybích specialit je naší tradiční jarní akcí a letos ji pořádáme již šestým rokem. Našim hostům chceme ukázat, že pstruha lze připravit i poněkud netradičně," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Během loňského ročníku této gurmánské akce zkonzumovali naši hosté během šesti dnů přes 400 pstruhů, nejoblíbenější úpravou byl grilovaný pstruh plněný česnekem," dodává Luděk Hauser. Šéfkuchař navíc pro nadcházející týden připravil i několik zajímavých jídel s použitím medvědího česneku. „Medvědí česnek u nás byl kdysi široce využívanou bylinkou, kterou dnes skoro nikdo nezná. Jeho chuť je jemnější než u běžného kuchyňského česneku. Z naší nabídky zvláště doporučuji pstruha plněného medvědím česnekem a jarní cibulkou nebo kuřecí prsa plněná kozím sýrem na italském rizotu s medvědím česnekem," doplňuje Luděk Hauser. Také speciality z medvědího česneku se v nabídce restaurace Masné krámy objevují při zahájení jara již šest let.

ZAHÁJENÍ PSTRUHOVÉ SEZONY A SPECIALITY Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU v Masných krámech 16. 4. – 21. 4. 2013

Předkrm
100g Bruscheta z cherry rajčátek a medvědího česneku,
bílé pečivo zapečené kozím sýrem 59 Kč
Polévka
0,22 l  Krém z medvědího česneku s máslovými krutony 37 Kč

Hlavní pokrmy
250 g  Grilovaný pstruh plněný medvědím česnekem a jarní cibulkou,
šťouchaný brambor 139 Kč
250 g  Pstruh na modro s kořenovou zeleninou a máslem,
petrželový brambor 139 Kč
250 g  Pečený siven na kmíně,
šťouchané brambory 139 Kč
150 g  Vepřový plátek v česnekovém těstíčku,
jarní salát, ½ bagetky 119 Kč
250 g  Zeleninový kuskus se žampiony a medvědím česnekem,
sypaný parmezánem 89 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
100 g  Grilovaný filet ze šumavského pstruha,
penne s česnekovým pestem sypané parmezánem 139 Kč
150 g  Kuřecí prsa plněná kozím sýrem,
servírovaná na italském rizotu s medvědím česnekem 129 Kč

Dezert
110 g  Limetkové parfait s čerstvou mátou a ovocem 39 Kč

Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Další informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz. Rezervace do restaurace Masné krámy je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.