zpět na hlavní stranu

Dny rakouské a bavorské kuchyně v Masných krámech

25. 11. 2013

Masné krámy představí v tomto týdnu kuchyni našich nejbližších sousedů z Rakouska a Bavorska. Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům "Wiener Schnitzel", "Tiroler Gröstl" a další speciality. Interiér Masných krámů bude vyzdoben v národních barvách Rakouska a Bavorska a personál bude obsluhovat ve stylových „lederhosen".

České Budějovice, 25. listopadu 2013 – Masné krámy představí tento týden kuchyni našich nejbližších sousedů z Rakouska a Bavorska. Šéfkuchař Luděk Hauser využil při přípravě speciálního menu své bohaté zkušenosti z hotelu Bayerischer Hof v lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. Již pátý ročník Dnů rakouské a bavorské kuchyně bude zahájen dnes.

„Bavorská a rakouská kuchyně jsou nám historicky velmi blízké, jejich styl je podobný jako u nás a všechny pokrmy se celkově velmi dobře hodí k pivu. Přestože naši sousedé využívají prakticky stejné suroviny jako my, chuťové odstíny a koření jsou jiné a pro nás často nezvyklé. Inspirující a zajímavá pro nás může být například i prezentace pokrmů na talíři. Chutí všech jídel i použitými surovinami se chceme co nejvíce přiblížit originálům," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Interiér Masných krámů bude vyzdoben dekoracemi v národních barvách Rakouska a Bavorska a personál bude obsluhovat ve stylových „lederhosen".

Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů
Rakousko/Bavorsko
Masné krámy 25. 11. – 1. 12. 2013

Menší pokrmy pod pivo
150g „Tiroler Speckplatte" 89 Kč
100g „Erdäpfelkäse", ředkev a pečivo 79 Kč
120g „Weiswurst", sladká hořčice, preclík 69 Kč

Polévka
0,22 l „Knoblauchcremesuppe" /krémová česnečka/, česneková tyčka z listového těsta 35 Kč

Hlavní pokrmy
150g „Tafelspitz" /vařené hovězí/, žemlový křen, bujónové brambůrky 98 Kč
150g „Jägerbraten" /vepřová krkovice v houbovém sosu/, domácí špekový knedlík 98 Kč
360g „Tiroler Gröstl" /restované hovězí s bramborem/, cibule, zelenina, sázené vejce 89 Kč
250g „Wiener Backhendl" /smažené kuřecí paličky/, míchaný listový salát, ½ bylinková bageta 98 Kč
400g „Käsespätzle" /sýrové špecle s restovanou cibulkou/ 89 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
200g „Wiener Schnitzel" /originální vídeňský řízek z telecí kýty/, petrželkový brambor, citron 179 Kč

Moučník
200g „Kaiserschmarren" /císařský trhanec/, jablečné pyré 54 Kč

Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz