zpět na hlavní stranu

„Týden šniclů“ v restauraci „Masné krámy“

18. 3. 2014

Restaurace „Masné krámy" i letos zopakuje úspěšnou gastronomickou akci „Týden šniclů". Milovníci smažených řízků najdou v menu, kromě stálé nabídky klasického vepřového řízku a „Českého smažáku", dalších devět druhů tohoto populárního pokrmu, včetně pravého vídeňského řízku z telecí kýty, „Obráceného řízku z hovězí roštěné" nebo cuketové polévky se smaženým olomouckým tvarůžkem. „Týden šniclů" začíná 19. března a potrvá do neděle 23. března.

České Budějovice, 18. března 2014 – Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy potěší v tomto týdnu především fanoušky smažených řízků. Od středy 19. března do neděle 23. března se na jídelním lístku objeví, kromě dvou řízků ze stálé nabídky, také devět dalších druhů tohoto populárního pokrmu. V menu se mimo jiné objeví král všech smažených řízků – originální „Wienerschnitzel" z telecí kýty, obrácený řízek z hovězí roštěné nebo smažená treska v pivním těstíčku B:ORIGINAL (těstíčko obsahuje světlý ležák Budweiser Budvar).

„Smažený řízek patří mezi nejoblíbenější česká jídla a může mít mnoho variant, ať už jde o použité suroviny, nebo o způsob přípravy. Loni byla přehlídka smažených řízků velmi úspěšná, a proto ji letos zopakujeme," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Masné krámy letos chystají i řadu dalších, tematicky zaměřených gastronomických přehlídek. Velmi zajímavou novinkou bude červnová „Exotika". Příští gastronomickou akcí bude „Zahájení pstruhové sezóny a Speciality z medvědího česneku" od 16. do 20. dubna.

Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. „Masné krámy" jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst.

Letos si restaurace „Masné krámy" připomíná dvě významná výročí. Dne 13. února uplynulo 650 let od okamžiku, kdy císař Karel IV. nařídil původní masné krámy na dnešním náměstí Přemysla Otakara II. zbourat a přesunout do Krajinské ulice na dnešní místo. Restaurace „Masné krámy" pak byla pro veřejnost otevřena 1. října 1954, tedy před téměř 60 lety. V restauraci se vždy čepovalo výhradně pivo z pivovaru Budějovický Budvar.

 

„Týden šniclů" v Masných krámech 19. 3. - 23. 3. 2014

Předkrm
120g Smažené býčí žlázy s remuládou, bramborový salát s rukolou 69 Kč

Polévka
0,22 l Cuketový krém se smaženým olomouckým tvarůžkem 39 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
800g „Šnicl-rallye" pro 4 osoby /dijonský vepřový řízek, obrácený řízek z hovězí roštěné, kuřecí stehenní řízek, smažená vepřová játra, šťouchaný brambor, steakové hranolky, žebrácký a jarní salát/ 449 Kč

Hlavní pokrmy
200g Kapustový karbanátek, žebrácký bramborový salát 89 Kč
200g Smažená vepřová játra, šťouchaný brambor, ďábelská omáčka 84 Kč
200g Kuřecí stehenní řízek v cornflakes kabátku, steakové hranolky 99 Kč
200g Filet z tresky v pivním těstíčku B:ORIGINAL, remuláda, žebrácký bramborový salát 109 Kč
200g Dijonské vepřové řízečky z kotlety, šťouchaný brambor se slaninkou 129 Kč
200g Obrácený zámecký řízek z hovězí roštěné, steakové hranolky 159 Kč
300g Velký jarní salát s kuřecími řízečky v kukuřičné placce, zakysaná smetana 139 Kč
200g Originál „Wienerschnitzel" z telecí kýty, petrželový brambor 179 Kč

Sladká tečka
100g Osvěžující jogurtová terina na ragú z lesního ovoce 49 Kč