25. 11. 2014
Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro zákazníky další zpestření své standardní gastronomické nabídky. Od 24. do 30. listopadu budou moci hosté ochutnat speciality z rakouské a bavorské kuchyně. Jedná se o poslední z letošní série devíti tematických gastronomických akcí.
České Budějovice, 21. listopadu 2014 – Známá českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro hosty gastronomický výlet do Rakouska a Bavorska. Šéfkuchař Luděk Hauser opět využije své bohaté zkušenosti z hotelu Bayerischer Hof v lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. V nabídce se objeví mimo jiné pravý vídeňský řízek z telecího masa („Wiener Schnitzel"), restované hovězí s bramborem („Tiroler Gröstl"), nebo bílá bavorská klobása („Weisswurst").
„Přehlídka rakouské a bavorské kuchyně se zařadila mezi naše nejúspěšnější akce. Letos budeme pořádat již šestý ročník. Atmosféru bude vytvářet také výzdoba interiéru nebo oblečení personálu do lederhosen," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Stejně jako je tomu u našich sousedů, i naše restaurace bude po celý týden nekuřácká," dodává Luděk Hauser.
Rakousko – bavorský fest
Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů
24. 11. – 30. 11. 2014
Menší pokrmy pod pivo
100g „Tiroler Speckplatte" 79 Kč
100g „Erdäpfelkäse", ředkev a pečivo 59 Kč
120g „Weißwurst", sladká hořčice, preclík 69 Kč
Polévka
0,22 l „Knoblauchcremesuppe" /krémová česnečka/ s česnekovou tyčkou z listového těsta 39 Kč
Hlavní pokrmy
150g „Tafelspitz" /vařené hovězí/, žemlový křen, bujónové brambůrky 109 Kč
150g „Jägerbraten" /vepřová krkovice v houbovém sosu/, domácí špekový knedlík 98 Kč
360g „Tiroler Gröstl" /restované hovězí s bramborem/, cibule, zelenina, sázené vejce 98 Kč
250g „Wiener Backhendl" /smažené kuřecí paličky/, míchaný listový salát, ½ bylinková bageta 109 Kč
400g „Käsespätzle" /sýrové špecle/, opečená cibulka 98 Kč
Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
200g Originální „Wiener Schnitzel" z telecí kýty, petrželkový brambor, citron 189 Kč
Moučník
200g „Kaiserschmarren" /císařský trhanec/, jablečné pyré 59 Kč
Restaurace „Masné krámy" nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. „Masné krámy" jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst.
Letos si restaurace „Masné krámy" připomíná dvě významná výročí. Dne 13. února uplynulo 650 let od okamžiku, kdy císař Karel IV. nařídil původní masné krámy na dnešním náměstí Přemysla Otakara II. zbourat a přesunout do Krajinské ulice na dnešní místo. Restaurace „Masné krámy" pak byla pro veřejnost otevřena 1. října 1954, tedy před více než 60 lety. V restauraci se vždy čepovalo výhradně pivo z pivovaru Budějovický Budvar.