zpět na hlavní stranu

Masné krámy nabídnou příští týden zvěřinu

9. 10. 2015

V českobudějovické restauraci Masné krámy začne v pondělí 12. října již osmý ročník oblíbené gastronomické akce „Zvěřinové hody". Jihočeskou zvěřinu dodají Myslivecké sdružení Obora Nový Dvůr, o. s. a Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. V nabídce se objeví nejoblíbenější pokrmy z minulých let – zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně. Jako ideální nápoj ke zvěřině doporučuje šéfkuchař Luděk Hauser sezónní specialitu – tmavý ležák s višní Budweiser Budvar B:CHERRY.

České Budějovice 9. října 2015 - Již na osmý ročník „Zvěřinových hodů" se připravuje šéfkuchař Luděk Hauser z českobudějovické restaurace Masné krámy. O dodávky zvěřiny se postarali lovci z Mysliveckého sdružení Obora Nový Dvůr, o. s. a ze společnosti Lesy a rybníky České Budějovice, s.r.o. Na jídelním lístku restaurace se od 12. října objeví speciality z divočáka, daňka, srnčího, divoké kachny a bažanta. Chybět nebudou nejoblíbenější pokrmy z minulých let – zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.

„Díky našim osvědčeným dodavatelům máme jistotu, že maso bude správně odleželé a vyzrálé. Všechny kusy zvěřiny byly legálně ulovené a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Roční spotřeba je však pouze 1 kilogram na osobu. Jako ideální nápoj doporučuje šéfkuchař Luděk Hauser sezónní pivní specialitu Budweiser Budvar B:CHERRY. „Tmavý ležák s višní má sladko-kyselo-hořkou chuť, která se velmi hodí právě ke zvěřině," uzavírá Luděk Hauser.

Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz

Zvěřinové hody
Masné krámy, 12. 10. 2015 - 18. 10. 2015
Aperitiv

0,02l Karpatské Brandy „Špeciál" 40 Kč

Studený předkrm
100g Zvěřinová paštika paní nadlesní, ve slaninách balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo 69 Kč

Polévka
0,22 l Silný vývar z bažanta se zeleninkou a nudlemi 39 Kč

Hlavní pokrmy
200g Výpečky z divočáka, červené zelí, bramborové knedlíky 129 Kč
150g Smažené kančí řízečky s mandlemi, na švestkové omáčce, šťouchaný brambor 149 Kč
150g Zvěřinové ragú na červeném víně /daněk, srnčí/, provoněné bylinkami, špekový knedlík 149 Kč
180g Marinované medailonky z dančí kýty, v šípkové omáčce, domácí bylinkové špecle 189 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
½ ks Pečená divoká kačena, červené zelí, ½ bramborový a ½ špekový knedlík 189 Kč
200g Fořtova jehla /divočák, daněk, bažant, slanina, sušené švestky/, bramborové krokety 189 Kč

Moučník
80g Ořechová palačinka s rumovou zmrzlinou, šlehačka 59,-Kč

Sládek pivovaru doporučuje
0,3l Budweiser Budvar B:Cherry /tmavý ležák s višní/ 23,-Kč