zpět na hlavní stranu

V Masných krámech vystoupí slovenská cimbálovka

18. 2. 2016

České Budějovice – Restaurace Masné krámy připravila pro hosty již devátý ročník „Dnů slovenské kuchyně". Přehlídka slovenských specialit od 15. do 21. února bude součástí „Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích". Slovenské pokrmy servírované v Masných krámech mívají tradičně velký úspěch. Nejoblíbenější zůstávají klasické bryndzové halušky.

„Halušky budeme připravovat sami v kuchyni naší pivnice Budvar z poctivých přírodních surovin bez použití polotovarů nebo umělých přísad," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. V menu se samozřejmě objeví i další slovenská jídla, včetně jehněčího a skopového masa.

O stylovou atmosféru v Masných krámech se postará cimbálová kapela Ľudová muzika bratrov Wimmerovcov. Hrát bude v těchto dnech a hodinách:

Čtvrtek 18. 2. od 12:00 do14:00 a od 19:00 do 22:00
Pátek 19. 2. od 19:00 do 23:00
Sobota 20. 2. od 12:00 do 14:00


Masné krámy chystají i letos řadu tematicky zaměřených gastronomických akcí. Nejbližší gastroakce – „Kachní speciality" – proběhne od 17. do 20. března. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. 

Dny slovenské kuchyně v Masných krámech
15. 2. 2016 - 21. 2. 2016

Aperitív

0,04 l  Spišská borovička 40 Kč

Predjedlá
150 g  Ovčí údený syr zapečený na chlebe, 2 ks 69 Kč
100 g  „Šmirkas" bryndzová nátierka, 2ks chleba 59 Kč

Polievky

0,22 l  Gazdovská kapustnica 39 Kč
0,22 l  Baraninový vývar so zeleninou a haluškami 39 Kč

Hlavné jedlá

400 g  Bryndzové halušky so slaninou 89 Kč
400 g  Kapustové strapačky s údeným 89 Kč
400 g  Haluškový duet (½ bryndzové, ½ strapačky) 89 Kč
150 g  Jahňacie fašírkové medailóny, zelené fazuľky, štuchané zemiaky 139 Kč
150 g  Cesnakový jahňací rezeň v špenátovom cestíčku, bryndzové halušky s kyslou smotanou 159 Kč

Šéfkuchár L. Hauser doporučuje

180 g  Baraní kotlíkový guláš, 2ks chleba 139 Kč
200 g  Bravčová kotleta „ohnivý dych", gazdovské zemiaky s bryndzou 129 Kč

Múčnik

110 g  Zemiakové lokše s makovou a  orechovou posýpkou 69 Kč

Doporučujeme ochutnať

1,5 l  Budweiser Budvar B:Cryo -láhev 1,5 l (před úpravou) 290 Kč
poskytuje po úpravě přibližně 6 sklenic 0,08 l nápoje o obsahu alkoholu 21% obj.