zpět na hlavní stranu

Zvěřinové hody v Masných krámech

19. 10. 2016

Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy připravil pro hosty další lákavou nabídku. V pondělí 17. října začnou „Zvěřinové hody". Na jídelním lístku bude až do neděle 23. října osm specialit připravených z pěti druhů jihočeské zvěřiny.

České Budějovice 14. října 2016 – V pondělí 17. října začne v restauraci Masné krámy již devátý ročník tradiční podzimní gastronomické přehlídky „Zvěřinové hody". Šéfkuchař Masných krámů připravil pro hosty nabídku osmi specialit z pěti druhů jihočeské zvěřiny. Maso dodávají Lesy a rybníky města Českých Budějovic s.r.o. Všechny kusy zvěřiny byly legálně ulovené a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou. Akce potrvá do neděle 23. října.

„Našim hostům letos doporučuji ochutnat pečenou kačenu, nebo fořtovu jehlu. V nabídce samozřejmě nebudou chybět ani nejúspěšnější jídla z minulých ročníků – vývar z bažanta, zvěřinová paštika a výpečky z divočáka. Díky našemu osvědčenému dodavateli mohu garantovat, že veškeré maso bude správně odleželé a vyzrálé," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Roční spotřeba v České republice je však pouze 1 kilogram na osobu. Jako ideální nápoj doporučuje šéfkuchař sezónní pivní speciál Budweiser Budvar B:CHERRY: „Tmavý ležák s višní má sladko-kyselo-hořkou chuť, která se velmi dobře hodí právě ke zvěřině."

Masné krámy se již nyní připravují na listopadové „Svatomartinské posvícení" a „Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko/Bavorsko".

Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz

Zvěřinové hody v Masných krámech
17. 10. – 23. 10. 2016

Aperitiv

0,02l Medová slivovice 25 Kč

Studený předkrm
100g Zvěřinová paštika paní nadlesní, ve slaninách balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo 69 Kč

Polévka
0,22 l Silný vývar z bažanta se zeleninkou a nudlemi 39 Kč

Hlavní pokrmy
200g Výpečky z divočáka, červené zelí, bramborové knedlíky 149 Kč
150g Smažené kančí řízečky s mandlemi, na švestkové omáčce, šťouchaný brambor 169 Kč
150g Dančí ragú na červeném víně provoněné bylinkami, špekový knedlík 159 Kč
150g Jelení plec se šípkovou omáčkou, plněná hruška, houskový knedlík 169 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
½ ks Pečená divoká kačena, červené zelí, ½ bramborový a ½ špekový knedlík 199 Kč
200g Fořtova jehla /divočák, daněk, bažant, slanina, sušené švestky/, bramborové krokety 199 Kč

Moučník
80g Ořechová palačinka s rumovou zmrzlinou, šlehačka 69,-Kč

Sládek pivovaru doporučuje
0,3l Budweiser Budvar B:CHERRY /višňový tmavý ležák/ 24,-Kč