Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá určité množství „kroužků”. Tím se do piva dodá nová kultura pivovarských kvasinek v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. V transportním obalu (sudy KEG) tak dojde k dalšímu stupni dokvašování piva, které přinese odlišnou senzorickou a biologickou jakost lišící se od tradičního ležáku.
Vzniklý kroužkovaný ležák Budweiser Budvar obsahuje živou kulturu kvasinek, má tedy i větší obsah aminokyselin a vitamínů komplexu B. Dále pivo obsahuje vyšší podíl vysokomolekulárních bílkovin, které způsobují vyšší plnost chuti. Říz piva je vyšší až velmi silný, což se příznivě projeví v čerstvější a více osvěživé chuti kroužkovaného ležáku. Znalci jistě také rozpoznají slabou příchuť a vůni piva po kvasnicích. Pěna je bohatá, kompaktní, více stabilní. Barva piva je zlatožlutá, přítomnost kvasinek v pivu způsobuje, že pivo není jiskrné, ale čiré až slabě opalizující.
Kroužkovaný ležák se dodává výhradně do vybraných gastronomických objektů, které splňují přísné podmínky pro dozrávání piva v sudech KEG, neboť ty musí před naražením stát v neměnné poloze po dobu nejméně jednoho týdne při teplotě 6 - 8 °C.
Restaurace Masné krámy byla vždy spojována s vynikajícím pivem z produkce pivovaru Budějovický Budvar. Proto byla pivnímu hospodářství věnována mimořádná pozornost. Základem pivního hospodářství jsou 4 pivní tanky, každý o objemu 10 hektolitrů. Pivní tanky jsou aktivně chlazené a mají dvojitý plášť. Jsou vyrobené z nerezové oceli s klasickým měděným designem na povrchu, který je v souladu s tradičním pojetím celého interiéru. Pivní tanky jsou navíc nasvětlené a umístěné za skleněným průhledem v pozadí výčepu. Hosté je tak mohou vidět přímo z prostoru hlavní lodě restaurace.
Zásobování tankovým pivem probíhá pomocí originálního kontejnerového systému, který vyvinul pivovar Budějovický Budvar v roce 2007 a již od června ho využívá k zásobování restaurací v Praze a v jižních Čechách. Podstatou systému jsou speciální tepelně izolované kontejnerové zásobníky na pivo o objemu 10 hl. Pivo v nich vydrží studené nejméně 24 hodin. Kontejnery se za sterilních podmínek plní přímo v pivovaru. Pomocí upraveného dodávkového automobilu, který je mimo jiné vybaven přečerpávacím zařízením a vlastní sterilní hadicí, se převeze k bočnímu vstupu z Krajinské ulice. Na místě se kontejner pomocí hadice za sterilních podmínek připojí přímo na pivní tank v restauraci. Na rozdíl od většiny konkurenčních systémů rozvozu tankového piva tedy není nutné čistit přívodní potrubí mezi tankem a kontejnerem při každém plnění. Při tomto čištění je zvýšené riziko kontaminace piva. Hosté v Masných krámech tak mají jistotu, že tankové pivo má nejvyšší možnou kvalitu a čerstvost.