zpět na hlavní stranu

V Masných krámech začal Salátový festival

10. 6. 2010

V českobudějovické restauraci Masné krámy dnes začíná další gastronomická akce. Během Salátového festivalu si budou hosté vybírat z několika druhů salátů, které připravil šéfkuchař Luděk Hauser.

České Budějovice 9. června 2010 – Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro své hosty další zpestření své standardní nabídky. Dnes bude zahájena gastronomická akce nazvaná „Salátový festival". Kromě několika druhů salátů, určených jako samostatná hlavní jídla, kuchaři připraví i italskou zeleninovou polévku minestrone, nakládanou grilovanou zeleninou nebo marinované čerstvé jahody s mátou a zmrzlinou. Kompletní nabídka Salátového festivalu je zveřejněna na webových stránkách restaurace
(www.masne-kramy.cz/cz-gurmanska-akce.php?menu=99). Salátový festival potrvá do 19. června.

„Salátový festival využívá širokou nabídku čerstvé sezónní zeleniny. Podávané saláty jsou nejen zdravé, ale stanou se i příjemným osvěžením v těchto teplých dnech. Věříme, že našim hostům zachutnají," vysvětluje Tomáš Olejník, vedoucí oddělení gastro z Budějovického Budvaru.

Masné krámy plánují v letošním roce i další gastronomické akce. Na září připravují nabídku nazvanou „Houby z jihočeských lesů a hájů", v říjnu „Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko, Bavorsko", v listopadu „Svatomartinské husy" a v prosinci oblíbené „Zvěřinové hody".

Masné krámy patří mezi největší budvarské restaurace na světě. Vyznačují se nejen vysokou úrovní pokrmů, ale především nabídkou dokonale ošetřeného piva. Hosté si v Masných krámech mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar čepovaném přímo z tanku. V loňském roce tam číšníci roznesli celkem 205 450 půllitrů
a navíc 37 833 malých porcí kroužkovaného ležáku. Nejoblíbenějšími pokrmy v Masných krámech vloni byli zástupci tradiční české kuchyně: pivovarský guláš (7275 porcí), grilovaná vepřová žebra (5145 porcí) a staročeská vepřová pečínka (4291 porcí). Obsluha naservírovala celkem 26 477 porcí polévek a 104 111 porcí hlavních jídel.

Kapacita restaurace je 190 míst. Otevřeno je denně, v pondělí až čtvrtek od 10.30 do 23 hodin, v pátek a sobotu končí provozní doba o půlnoci, v neděli Masné krámy zavírají ve 21 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu
info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na internetových stránkách www.masne-kramy.cz

Další informace a dotazy:
Budějovický Budvar, národní podnik
Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer
Tel: +420 387 705 284
E-mail: petr.samec@budvar.cz
www.budvar.cz
www.budejovickybudvar.cz