zpět na hlavní stranu

Masné krámy nabídnou originální halušky, které loni zvítězily v populárních „Haluškových pretekoch“

18. 2. 2011

Masné krámy patří mezi nejznámější restaurace v Českých Budějovicích. V posledních letech zvyšují jejich popularitu také tematicky zaměřené gastronomické akce. Jednou z nich budou i Dny slovenské kuchyně, které letos proběhnou od 21. do 27. února. Zlatým hřebem nabídky slovenských jídel bude originální „Grilovaná jahňačí kotleta a udenárské halušky s osmahnutou cibulkou", která loni vyhrála populární soutěž „Haluškové preteky". Recept na tuto specialitu vymyslel šéfkuchař Luděk Hauser, dvojnásobný vítěz „Haluškových pretekov".

České Budějovice, 18. února 2011 – Loni v prosinci uplynuly tři roky od okamžiku, kdy byly po celkové rekonstrukci a modernizaci znovu otevřeny Masné krámy. Tato patrně nejznámější českobudějovická restaurace úspěšně navázala na svou slavnou historii a znovu se zařadila mezi oblíbená místa pro setkávání „budějčáků" i návštěvníků města. Restaurace je známá především díky dokonale ošetřenému kroužkovanému ležáku Budweiser Budvar, který nabízí, jako jediná pivnice na světě, čepovaný přímo z pivních tanků. Velkým lákadlem pro hosty je široká nabídka tradičních českých jídel i mezinárodních specialit, za jejichž přípravu odpovídá šéfkuchař Luděk Hauser. Pro hosty připravují Masné krámy řadu tematických gastronomických akcí.

Jednou z nich budou i letos od 21. do 27. února Dny slovenské kuchyně, . „Hosté najdou příští týden v našem menu řadu slovenských specialit, jako jsou kapustnica, bryndzové halušky, nebo pečené skopové maso. Kromě toho návštěvníky čeká i hudební a taneční program slovenského souboru LIPA," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Soubor LIPA vystoupí v Masných Krámech 24. a 25. února vždy od 19:00 do 23:00 hodin a v sobotu 26. února od 11:00 do 14:00 hodin.

Zlatým hřebem nabídky slovenských jídel v Masných krámech bude originální „Grilovaná jahňačí kotleta a udenárské halušky s osmahnutou cibulkou". Tato specialita loni vyhrála soutěž „Haluškové preteky". „Recept na Udenárské halušky jsem vymyslel sám. Základem úspěchu jsou kvalitní halušky, které připravujeme v kuchyni pivnice Budvar z poctivých přírodních surovin bez použití polotovarů nebo umělých přísad," vysvětluje Luděk Hauser, dvojnásobný vítěz „Haluškových pretekov". Udenárské halušky jsou provoněné uzeným sýrem, slaninou, bylinkami a zjemněné smetanou. Část halušek je dobarvena červenou řepou. Dekoraci tvoří pečený česnek, který se velmi hodí k jehněčí kotletě propečené do růžova.

Masné krámy patří se 190 místy k sezení mezi největší restaurace v Českých Budějovicích. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin.

Přehled letošních gastroakcí v Masných krámech:
Speciality z medvědího česneku (28. 3. – 3. 4.)
Zahájení pstruhové sezony (13. 4. – 17. 4.)
Chřestění v MK aneb speciality z čerstvého chřestu (16. 5. – 22. 5.)
Salátový festival (13. 6. – 19. 6.)
Steakové speciality (19. 9. – 25. 9.)
Zvěřinové hody (17. 10. – 22. 10.)
Svatomartinské husy (10. 11. – 13. 11.)
Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko, Bavorsko (21. 11. – 27. 11.)

Další informace a dotazy:
Budějovický Budvar, národní podnik
Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer
Tel: +420 387 705 284
E-mail: petr.samec@budvar.cz
www.budejovickybudvar.cz