zpět na hlavní stranu

V Masných krámech dnes začíná „Salátový festival“

13. 6. 2011

Ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy dnes začíná další gastronomická akce nazvaná „Salátový festival". Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům několik zajímavých salátů, včetně salátu „Caesar", bavorského „Wurstsalatu" nebo „Houbařského salátového talíře".

České Budějovice 13. června 2011 – Teplé letní počasí a široká nabídka čerstvé zeleniny jsou ideálním obdobím pro přípravu lehkých a zdravých zeleninových salátů. Šéfkuchař restaurace Masné krámy Luděk Hauser připravil pro hosty další sezónní gastronomickou akci, kterou nazval „Salátový festival". Ke standardní nabídce tří salátů, které jsou v běžném menu Masných krámů, přidal dalších pět zajímavých druhů. Přehlídka salátů v Masných krámech proběhne v období od 13. do 19. června 2011.

„Připravili jsme celkem 5 druhů salátů, z nichž některé mohou být zajímavou inspirací pro naše hosty. Osobně bych všem doporučil salát Caesar, který je údajně nejznámějším a nejoblíbenějším salátem na světě," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Speciální menu – „Salátový festival" v Masných krámech

Předkrm
200g Antipasty – nakládaná grilovaná zelenina s hoblinkami parmezánu
Polévka
0,22 l Rajčatová s bazalkou

Hlavní pokrmy
350 g Těstovinový salát s krůtí šunkou, olivami, kapiemi a křupavou zeleninkou
300 g Bavorský Wurstsalat (bavorská sekaná s cibulí a octem)
350g Houbařský salátový talíř s restovanou hlívou, žampiony a slaninkou
400g Salát „Caesar" s kuřecími nudličkami, vejcem, máslovými krutony a strouhaným parmezánem
350g Mix salátů s grilovanými krevetami, cherry rajčátky a česnekovým dresingem

Masné krámy letos chystají i další gastronomické akce: v září "Steakové speciality", v říjnu „Zvěřinové hody" a v listopadu „Martinské posvícení". Masné krámy nabízejí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.

Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.

Další informace a dotazy:
Budějovický Budvar, národní podnik
Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer
Tel.: +420 387 705 284
E-mail: petr.samec@budvar.cz