zpět na hlavní stranu

Další gastroakce v Masných krámech: „Steakové speciality“

17. 9. 2012

České Budějovice, 17. září 2012 – Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy pan Luděk Hauser připravil druhý ročník gastronomické akce „Steakové speciality". Od dnešního poledne až do neděle 23. září bude na jídelním lístku restaurace šest nových jídel z hovězího, vepřového, pštrosího a koňského masa. Nabídku masových specialit doplní několik neobvyklých příloh, dýňová polévka nebo dezert z hrušky dušené v červeném víně.

„Loni měli lidé největší zájem o hovězí medailonky na liškách, rumpsteak na zelených fazolkách a řezy z koňské svíčkové, proto jsme tyto pokrmy zařadili i do letošního ročníku. Nově jsme do nabídky zařadili pštrosí maso. Věříme, že hosty zaujmou i méně obvyklé přílohy, zejména grilovaná medová kukuřice nebo staročeské kroupy s houbami a slaninou," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Steakové speciality v Masných krámech
17. 9. – 23. 9. 2012

Studené předkrmy
80g Hovězí minitataráček, 2 ks topinky 80 Kč

Polévky
0,22 l Dýňová polévka s restovanými jádry 30 Kč

Hlavní pokrmy
200g Hovězí medailonky z roštěnce na liškách a la Creme, rozpečená bylinková bageta 169 Kč
250g Rumpsteak na zelených fazolkách s anglickou slaninou 195 Kč
250g Vepřový kotlet „Robert" na roštu s cibulovo-hořčicovou omáčkou, bramborové rösti 149 Kč
200g Kuřecí steak s rozmarýnem, staročeské kroupy s houbami a slaninkou 129,-Kč
250g Pštrosí jehla se zázvorovým máslem, brambora pečená ve slupce 219,-Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
150g Grilované řezy z koňské svíčkové na zeleném pepři, brambora pečená ve slupce 199,-Kč

Moučníky a sladká pokušení
150g Dušená hruška na červeném víně s rumovou zmrzlinou 49 Kč

Doporučené přílohy
Medová grilovaná kukuřice 44 Kč
Rozpečená bylinková bageta 40 Kč
Staročeské kroupy s houbami a slaninkou 30 Kč
Pečená brambora ve slupce 35 Kč
Grilovaná zelenina 45 Kč
Bramborové rösti 35 Kč

Masné krámy připravují několik dalších gastronomických akcí: v říjnu „Zvěřinové hody" a v listopadu „Martinské posvícení" nebo „Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů".

Masné krámy nabízejí hostům nejen vynikající kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.

Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz