zpět na hlavní stranu

„Svatomartinské posvícení“ v Masných krámech

7. 11. 2012

Šéfkuchař restaurace Masné krámy Luděk Hauser připravil další lákavou nabídku pro milovníky tradičních českých pokrmů. Od zítřka až do neděle 11. listopadu budou v nabídce restaurace nejen do zlatova upečené nejkvalitnější husy z Byňova u Nových Hradů, ale i husí a kachní játra a další dobroty z kuřecího a koňského masa.

České Budějovice, 7. listopadu 2012 – Ke svátku svatého Martina nedomyslitelně patří „Svatomartinské posvícení" a samozřejmě i pečená „Svatomartinská husa". Hosté českobudějovických Masných krámů se mohou od čtvrtka 8. listopadu těšit na upečenou novohradskou husu s plněným jablkem, červeným zelím a variacemi knedlíků. Husy se budou péci vcelku a jedna porce bude představovat ¼ celé husy, tedy asi jeden kilogram. Za ochutnání budou stát i další speciality z kuchyně Luďka Hausera, například pečené kuřecí stehno „a la husa", krémová polévka z husích drůbků s hráškem nebo pfefersteak z koňské svíčkové. „Svatomartinské posvícení" v Masných krámech potrvá až do neděle 11. listopadu.

„O Svatomartinské husy v Masných krámech je každoročně velký zájem, který přes rostoucí konkurenci ve městě stále vzrůstá. Letos máme připraveno 240 porcí hus, to je asi o 40 porcí více než loni. Budeme podávat výhradně nejkvalitnější husy z českého chovu, které nám dodává Rybářství Nové Hrady," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Husy z Byňova u Nových Hradů patří mezi chuťově vyhledávané české speciality a pocházejí z jediného šlechtitelského chovu v České republice s více než třicetiletou tradicí. Další informace o husách z Nových Hradů najdete zde.

Svatomartinské posvícení v Masných krámech
8. 11.-11. 11. 2012
Studené předkrmy

100g Husí játra v sádle, cibulka, pečivo 49 Kč
100g Zvěřinová paštika, brusinky, pečivo 69 Kč

Polévka
0,22 l Drůbková krémová s hráškem 35 Kč

Hlavní pokrmy
250g Pečené kuřecí stehno „a la Husa", červené zelí, bramborový a špekový knedlík 95 Kč
200g Restovaná kachní játra s cibulkou, opečený brambor, domácí tatarská omáčka 92 Kč
200g Pfefersteak z koňské svíčkové, pečená brambora ve slupce 259 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
¼ Čtvrtka do zlatova pečené husičky, plněné jablko, červené zelí, variace knedlíků 329 Kč

Moučník
2 ks Babiččiny domácí kynuté buchty 39 Kč

Doporučujeme ochutnat letošní Svatomartinská vína
0,2 l Müller Thurgau, jakostní odrůdové, bílé 34 Kč
0,2 l Svatovavřinecké, jakostní odrůdové, červené 34 Kč

Masné krámy jsou vyhlášené především kroužkovaným ležákem Budweiser Budvar, který je čepován z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz