zpět na hlavní stranu

Masné krámy nabídnou devět nových druhů smažených řízků

19. 3. 2013

Restaurace Masné krámy připravuje další gastronomickou akci, tentokrát zaměřenou na milovníky smažených řízků. Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům, kromě stálé nabídky klasického vepřového řízku a „Českého smažáku", dalších devět druhů tohoto populárního pokrmu, včetně „Obráceného řízku z hovězí roštěné" nebo cuketové polévky se smaženým olomouckým tvarůžkem. „Týden šniclů" bude v restauraci probíhat od 20. 3. do 24. 3. 2013.

České Budějovice, 18. března 2013 – Českobudějovická restaurace Masné krámy potěší v tomto týdnu především fanoušky smažených řízků. Od středy 20. března do neděle 24. března se na jídelním lístku objeví celkem devět dalších druhů tohoto populárního pokrmu.

„Přehlídku nejrůznějších řízků jsme se rozhodli uspořádat proto, že naši hosté mají tento druh jídla ve velké oblibě. V naší nabídce se objeví mimo jiné i král všech smažených řízků – originální „Wienerschnitzel" z telecího masa, obrácený řízek z hovězí roštěné nebo smažená treska s remuládou. Řízek může mít mnoho variant, ať už jde o použité suroviny, nebo o způsob přípravy," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Například obrácený řízek se liší v postupu obalování. Nejprve se maso potře hořčicí, osolí, opepří, pak se vloží do strouhanky a nakonec do rozšlehaného vejce.

Masné krámy letos chystají i řadu dalších, tematicky zaměřených gastronomických přehlídek. Letošními novinkami jsou „Týden šniclů" a „Ze selského dvorku". Příští gastronomickou akcí bude „Zahájení pstruhové sezóny" od 16. 4. do 21. 4. 2013.

„Týden šniclů" v Masných krámech
20.03 - 24. 3. 2013
Předkrmy

150g Smažené býčí žlázy s remuládou, bramborový salát s rukolou 69 Kč
200g Jarní míchaný zeleninový salát 39 Kč

Polévka
0,22 l Cuketový krém se smaženým olomouckým tvarůžkem 39 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
800g „Šnicl-rallye" pro 4 osoby /dijonský vepřový řízek, obrácený řízek z hovězí roštěné,
kuřecí stehenní řízek, smažená vepřová játra, šťouchaný brambor, steakové hranolky, žebrácký a jarní salát/ 449 Kč

Hlavní pokrmy
200g Kapustový karbanátek, žebrácký bramborový salát 89 Kč
200g Smažená vepřová játra, šťouchaný brambor, ďábelská omáčka 84 Kč
200g Kuřecí stehenní řízek v corn flakes kabátku, steakové hranolky 99 Kč
200g Filet z tresky na vídeňský způsob, remuláda, žebrácký bramborový salát 109 Kč
200g Dijonské vepřové řízečky z kotlety, šťouchaný brambor se slaninkou 129 Kč
200g Obrácený řízek z hovězí roštěné, steakové hranolky 159 Kč
200g Originál „Wienerschnitzel" z telecí kýty, petrželový brambor 179 Kč

Sladká tečka
100g Osvěžující jogurtová terina na ragú z lesního ovoce 49 Kč

Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Další informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz. Rezervace do restaurace Masné krámy je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.