zpět na hlavní stranu

Masné krámy připravily přehlídku steaků

12. 6. 2013

Ve známé českobudějovické restauraci Masné krámy dnes začíná další gastronomická akce nazvaná „Steakové speciality". Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům sedm druhů steaků z hovězího, vepřového, kuřecího a jeleního masa a několik méně obvyklých příloh.

České Budějovice 12. června 2013 – Šéfkuchař restaurace Masné krámy Luděk Hauser připravil pro hosty další gastronomickou akci, jejímž hlavním tématem budou steaky. V nabídce restaurace se od dnešního poledne do neděle 16. června objeví sedm druhů steaků. Kromě klasického rumpsteaku s fazolkami budou kuchaři připravovat i méně obvyklé recepty a zajímavostí bude hovězí burger.

„Osobně bych hostům doporučil T-bone steak," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Pozornost hostů si určitě zaslouží i méně obvyklé přílohy. „K masu jsem se snažil vymyslet i zajímavé přílohy, například grilovanou medovou kukuřici nebo curry salát z cukety a mrkve," dodává Luděk Hauser.

 

Masné krámy letos chystají i další gastronomické akce: v září „Dobroty ze selského dvora", v říjnu „Zvěřinové hody", v listopadu „Martinské posvícení" a „Pohled do rakouské a bavorské kuchyně". Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků.

Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz

Steakové speciality v Masných krámech
12. 6. – 16. 6. 2013

Příprava steaků trvá 40 minut
Studený předkrm
80g Hovězí minitataráček, topinky 2ks 80 Kč

Polévka
0,22 l Zvěřinový vývar s fritátovými nudlemi a zeleninkou 35 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje pro 2 osoby
700g T-bone steak „král steaků", bylinkové máslo 690,-Kč

Hlavní pokrmy
350g Grilovaná vepřová kotleta s řidítkem /kostí/, česneková studená omáčka 169 Kč
250g Rumpsteak -nízký roštěnec (český chov), zelené fazolky s anglickou slaninou 199 Kč
250g Vysoký roštěnec (US beef, chuckroll), bylinkové máslo 219 Kč
400g Hovězí burger (US beef, chuckroll) v XXL housce, steakové hranolky 169 Kč
200g Dranžírovaný Diamod steak (US beef, chuckroll), dijonská hořčicová omáčka 189 Kč
250g Grilované medailonky z jelení kýty na červeném víně, bramborové krokety 199 Kč
250g Kuřecí steak „rozmarýn", curry salát z cukety a mrkve 149 Kč

Doporučené přílohy
Medová grilovaná kukuřice 45 Kč
Rozpečená bylinková bageta 40 Kč
Pečená brambora ve slupce 35 Kč
Grilovaná zelenina 45 Kč
Steakové hranolky 35 Kč
Curry salát z cukety a mrkve 45 Kč