zpět na hlavní stranu

„Exotika“ v restauraci Masné krámy

11. 6. 2014

České Budějovice, 11. června 2014 – Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy se rozhodl zpestřit nabídku o pokrmy, které voní exotickou vzdálených zemí. Od zítřka do soboty se ve speciálním menu „Exotika" objeví například klokaní ragú, medailonky ze zebry nebo grónský halibut.

„Naše nabídka je dlouhodobě postavena na jídlech klasické české kuchyně a na mase ve všech podobách. Chceme našim hostům dokázat, že umíme připravit i exotičtější pokrmy," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst.

Letos si restaurace Masné krámy připomíná dvě významná výročí. Dne 13. února uplynulo 650 let od okamžiku, kdy císař Karel IV. nařídil původní masné krámy na dnešním náměstí Přemysla Otakara II. zbourat a přesunout do Krajinské ulice na dnešní místo. Restaurace Masné krámy pak byla pro veřejnost otevřena 1. října 1954, tedy před téměř 60 lety. V restauraci se vždy čepovalo výhradně pivo z pivovaru Budějovický Budvar.

 

EXOTIKA v Masných krámech
12. 6. - 14. 6. 2014

Předkrm
250g Křupavý salát s fenyklem, grilovaným chapadlem kalamára a limetkou, bílé pečivo 99 Kč

Polévka
0,22 l Studená zeleninová polévka „Gazpacho" 37 Kč

Hlavní pokrmy
150g Klokaní ragú na australském Merlotu, rýže basmati 149 Kč
150g Sekané medailonky ze zebry na špízu s datlemi, polentové placky 149 Kč
360g Rýžové nudle se zeleninou a drůbežím masem, thajské zelené kari 119 Kč
200g Grónský halibut pečený v solné krustě, limetka, grilovaná zelenina 229 Kč

Dezert
150g Pečený banán s medem a ořechy, kokosová zmrzlina 59 Kč