zpět na hlavní stranu

Masné krámy nabídnou kachnu na devět způsobů

16. 3. 2016

Šéfkuchař restaurace Masné krámy nabídne hostům další várku dobrot. Tematická gastronomická akce s názvem „Kachní speciality" bude zahrnovat celkem devět pokrmů z kachního masa. Lidé se budou moci přesvědčit, že kromě všeobecně oblíbené pečínky s knedlíkem a zelím se kachna dá připravit i na mnoho dalších způsobů. Kachny výhradně z českých chovů dodají Rybářství Nové hrady s r.o. a Vodňanská drůbež a.s.

České Budějovice, 16. března 2016 – Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy Luděk Hauser připravuje pro hosty další lákavé recepty. Od čtvrtka 17. března do neděle 20. března si lidé mohou vybírat z devíti pokrmů, ve kterých bude hrát hlavní roli kachna. Kachny výhradně z českých chovů dodají Rybářství Nové hrady s r.o. a Vodňanská drůbež a.s. Tematická gurmánská akce se bude letos konat poprvé.

„Pečená kachna dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější jídla v naší restauraci. Věříme ale, že lidé ocení i jiné – často neobvyklé – způsoby přípravy. A možná najdou i inspiraci pro obohacení svátečních obědů v rodinném kruhu," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „K chuťově výraznějšímu kachnímu masu mohu jako nápoj doporučit sezónní speciální pivo Bud B:STRONG, které bylo uvařeno loni 26. srpna," dodává Luděk Hauser.

Masné krámy v letošním roce uspořádají i další tematicky zaměřené gastronomické akce:

- Zahájení pstruhové sezony + Medvědí česnek (21. – 24. dubna) – 21. dubna ukázka porcování ryb pro veřejnost
- Burgry + Chřestění v Masných krámech (18. – 22. května)
- Fest Masné Krámy (24. – 26. června)
- Zvěřinové hody (17. – 23. října)
- Svatomartinské posvícení (10. – 13. listopadu)
- Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko/Bavorsko (22. – 27. listopadu)

Restaurace nabízí hostům klasickou staročeskou kuchyni a především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst.

Kachní speciality v Masných krámech
17. 3. - 20. 3. 2016

Kachny výhradně z českých chovů dodávají Rybářství Nové hrady s r.o. a Vodňanská drůbež a.s.

Menší pokrmy pod pivo
100g Kachní tlačenka, cibulový vinaigrette, 1ks chléb 59 Kč
150g Studený kachní výpek s jatýrky namazaný na chlebu 49 Kč
100g Kachní paštika s domácí pikantní marmeládou, bílé pečivo 69 Kč

Polévka
0,22 l Dršťková polévka z kachních krků 39 Kč

Hlavní pokrmy
200g Staročeské zadělávané kachní žaludky na smetaně, karlovarský knedlík 99 Kč
350g Konfitované kachní stehno, červené zelí, drbák 159 Kč
150g Dranžírovaná kachní prsa na jarním salátku s kuskusem, pomerančový dresink, bílé pečivo 149 Kč
Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
180g Grilované kachní prso „Rosa" na medu, mandlová brokolice, bramborové pyré, parmazánový chips 189 Kč
200g Nadívaná kachní roláda s čerstvou majoránkou, červené zelí, bramborový gratin 189 Kč

Sladká tečka
200g Jogurtové flamerie na ovocném ragú 49 Kč

Doporučujeme ochutnat
0,3l sezónní speciál BUD B:STRONG 35 Kč, speciální várka piva o stupňovitosti 16 a obsahu alkoholu 7,5% obj., uvařená z čerstvých hlávek Žateckého poloraného červeňáku, která zrála 200 dnů