zpět na hlavní stranu

„Svatomartinské posvícení“

9. 11. 2016

Svatomartinské posvícení zacne v kultovní českobudějovické restauraci Masné krámy již zítra. Na stolech zavoní do zlatova upečené české husy z Byňova u Nových Hradů a další posvícenské dobroty. Ke svátečnímu jídlu doporučuje šéfkuchař vyzkoušet tmavý ležák Budweiser Budvar B:CHERRY, nebo pivní specialitu Budweiser Budvar B:CRYO.

České Budějovice, 9. listopadu 2016 – Ke svátku svatého Martina neodmyslitelně patří do zlatova upečená husa. Šéfkuchař kultovní českobudějovické restaurace Masné krámy připravuje pro 9. ročník „Svatomartinského posvícení" především novohradské husy s plněným jablkem, červeným zelím a variacemi knedlíků. Husy se budou péci vcelku při teplotě 150 °C asi 3 hodiny. Jedna porce bude představovat ¼ celé husy, tedy asi 1000 gramů. Za ochutnání budou stát i další dobroty, například pečínka z husích jatýrek, nebo husí paštika. „Svatomartinské posvícení" v Masných krámech začíná již zítra a potrvá do neděle 13. listopadu.

„K pečené huse doporučuji vyzkoušet chuťově výrazný tmavý ležák s višní a jako digestiv pivní specialitu B:CRYO," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. Husy z Byňova u Nových Hradů patří mezi chuťově vyhledávané české speciality a pocházejí z jediného šlechtitelského chovu v České republice s více než třicetiletou tradicí. Další informace o husách z Nových Hradů najdete zde.

Svatomartinské posvícení v Masných krámech

10. 11. – 13. 11. 2016

Studené předkrmy
100g Pečínka z husích jatýrek, bramborový lokš /1,3/ 79 Kč
80g Husí paštika, sušené švestky v Grappě a balsamiku, pečivo /1,7/ 79 Kč

Polévka
0,22 l Drůbková krémová s hráškem /1,7,9/ 42 Kč


Hlavní pokrmy
250g Pečené kuřecí stehno „ala Husa", červené zelí, bramborový a špekový knedlík /1,3,7/ 109 Kč
200g Krůtí steak na jalovci s rozmarýnem, švestková omáčka, máslová mrkev, rösti /1,3,7/ 189 Kč


Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
¼ Čtvrtka dozlatova pečené husičky, plněné jablko, červené zelí, variace knedlíků /1,3,7/ 349 Kč


Moučník
110g Bramborové lokše plněné povidly, sypané ořechy a mákem /1,3,7/ 69 Kč


Doporučujeme ochutnat
0,3l Budweiser Budvar B:Cherry /tmavý ležák s višní/ 24 Kč
1,5 l Budweiser Budvar B:Cryo láhev 1,5 l /před úpravou/ 290 Kč
poskytuje po úpravě přibližně 6 sklenic 0,08 l nápoje o obsahu alkoholu 21% obj.


Svatomartinské víno
0,2 l Muškát moravský, jakostní odrůdové, bílé 39 Kč
0,2 l Modrý Portugal, jakostní odrůdové, červené 39 Kč


Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar B:SPECIAL. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz