zpět na hlavní stranu

Dny slovenské kuchyně v Masných krámech opět s cimbálovkou

20. 2. 2017

České Budějovice, 17. února 2017 – Od pondělí 20. února začnou v restauraci Masné krámy „Dny slovenské kuchyně". Autentickou atmosféru pomůže vytvořit cimbálová kapela – Ľudová muzika bratrov Wimmerovcov – ve čtvrtek 23. 2. (od 11:00 do 14:00 a od 19:00 do 22:00), v pátek 24. 2. (od 19:00 do 23:00) a v sobotu 25. 2. (od 11:00 do14:00).

Již desátý ročník oblíbené přehlídky slovenských specialit patří mezi neodmyslitelné součásti „Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích". Slovenské pokrmy servírované v Masných krámech mívají tradičně velký úspěch. Nejoblíbenější zůstávají klasické bryndzové halušky.

„Halušky budeme připravovat v kuchyni naší pivnice Budvar z poctivých přírodních surovin," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů. V menu se samozřejmě objeví i další slovenská jídla, například kapustnica, nebo jehněčí a skopové maso.

Masné krámy letos nabídnou i další gastronomické akce: 

Kachní speciality (16. 3. - 19. 3.)
Zahájení pstruhové sezony + Medvědí česnek (20. 4. - 23. 4.)
Fest Masné Krámy (15. 9. - 17. 9.)
Zvěřinové hody (16. 10. – 22. 10.)
Svatomartinské posvícení (9. 11. – 12. 11.)
Burgry a steaky (23. 11. – 26. 11.)

Restaurace Masné krámy nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar B:SPECIAL. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.

Dny slovenské kuchyně v Masných krámech
20. 2. 2017 - 25. 2. 2017


Aperitív
0,04 l Spišská borovička 40 Kč


Predjedlá
150 g Ovčí údený syr zapečený na chlebe, 2 ks 79 Kč
100 g „Šmirkas" bryndzová nátierka, 2ks chleba 59 Kč


Polievky
0,22 l Gazdovská kapustnica 42 Kč
0,22 l Baraninový vývar so zeleninou a haluškami 42 Kč


Hlavné jedlá
400 g Bryndzové halušky so slaninou 89 Kč
400 g Kapustové strapačky s údeným 89 Kč
400 g Haluškový duet (½ bryndzové, ½ strapačky) 89 Kč
150 g Jahňacie fašírkové medailóny, zelené fazuľky, štuchané zemiaky 149 Kč
150 g Cesnakový jahňací rezeň v špenátovom cestíčku, bryndzové halušky s kyslou smotanou
169 Kč

Šéfkuchár L. Hauser doporučuje
180 g Baraní kotlíkový guláš, 2ks chleba 149 Kč
200 g Bravčová kotleta „ohnivý dych", gazdovské zemiaky s bryndzou 139 Kč


Múčnik

110 g Zemiakové lokše s makovou a  orechovou posýpkou 69 Kč


Doporučujeme ochutnať
1,5 l Budweiser Budvar B:Cryo – láhev 1,5 l (před úpravou) 290 Kč
poskytuje po úpravě přibližně 6 sklenic 0,08 l nápoje o obsahu alkoholu 21% obj.