zpět na hlavní stranu

Masné krámy mají za sebou úspěšný rok

8. 12. 2008

České Budějovice, 8. prosince 2008 - Známá českobudějovická restaurace Masné krámy oslavila 5. prosince první rok od zahájení provozu po celkové rekonstrukci. Restaurace zároveň letos oslavila 55 let od svého vzniku v roce 1953. Za tu dobu se stala neodmyslitelnou součástí života v Českých Budějovicích a patří mezi atraktivní turistické cíle pro domácí i zahraniční návštěvníky města.

Masným krámům se podařilo navázat na slavnou tradici. Během uplynulého roku se těšily velkému zájmu zákazníků. Od 5. prosince 2007 do 4. prosince 2008 tam hosté vypili 1560 hektolitrů piva. „V Masných krámech vypili hosté v průměru 130 hektolitrů čepovaného piva měsíčně. To je téměř 7-krát více, než ve statisticky průměrné české restauraci," říká Antonín Janský, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru. Podle posledních údajů společnosti Data Servis činí průměrná výtoč v českých gastronomických provozovnách jen asi 19 hektolitrů piva měsíčně.

Většinu objemu čepovaného piva tvořil v uplynulém roce „kroužkovaný ležák" Budweiser Budvar z pivních tanků. Jeho podíl byl asi 87 %, tedy 1365 hektolitrů. Zbytek čepovaného piva tvořilo výčepní pivo, tmavý ležák a čepované nealkoholické pivo. „Naši číšníci roznesli během 12 měsíců celkem 290 102 porcí velkých piv a 36 712 porcí malých piv," doplňuje Tomáš Olejník, vedoucí restaurace Masné krámy.

Hosté vyhledávají Masné krámy i kvůli dobré kuchyni. Během 12 měsíců bylo naservírováno celkem 86 862 hlavních jídel a 32 914 porcí polévek. Největší úspěch měly pokrmy tradiční české kuchyně: Pivovarský guláš (9 186 porcí), Staročeská vepřová pečínka (5 272 porcí) a Grilovaná vepřová žebra (4 574 porcí).

Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 11:00 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.

Další informace a dotazy:
Budějovický Budvar, národní podnik
Petr Samec, PR manažer
Tel.: +420 387 705 284
E-mail: petr.samec@budvar.cz