zpět na hlavní stranu

Tradiční česká zabíjačka před Masnými krámy – fotogalerie

20. 1. 2011

Pro hosty Masných krámů i pro náhodné kolemjdoucí proběhne ve čtvrtek 20. ledna a v pátek 21. ledna vždy od 14 hodin tradiční česká zabíjačka. Přímo na chodníku u Masných krámů budou zájemci moci sledovat klasický postup domácí zabíjačky, při kterém budou řezníci ručně vyrábět jitrničky, jelítka a další dobroty přímo před zraky přihlížejících. Tradiční českou zabíjačkou bude zahájena další gastronomické akce v Masných krámech – Vepřové hody – které potrvají až do 31. ledna.

České Budějovice, 19. ledna 2011 – Ve čtvrtek 20. ledna a v pátek 21. ledna vždy od 14:00 hodin se před Masnými krámy bude konat tradiční česká zabíjačka, která zahájí Vepřové hody. Přímo na chodníku v Krajinské ulici bude po celé odpoledne probíhat před zraky přihlížejících ruční zpracování celého vepře domácího na klasické zabíjačkové delikatesy – například na ovar, ovarovou polévku, jitrnice, jelítka, tmavou tlačenku nebo škvarky. „Jedním z cílů akce je přiblížit lidem klasickou vesnickou zabíjačku," říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení gastro Budějovického Budvaru. Chybět proto nebudou řezníci v klasických kostkovaných kabátech a čepicích „zmijovkách". O správnou zabíjačkovou atmosféru se postará kapela Dudlajda (harmonika, vozembouch a dudy).

„Na zpracování masa a správné dávkování koření dohlédne šéfkuchař restaurace Masné krámy pan Luděk Hauser se svými pomocníky. Vše se odehraje přímo před zraky zájemců, včetně vaření ovaru v klasickém „brutaru", bourání a vykostění masa, krájení sádla na škvarky nebo ručního nabíjení jitrnic a jelítek," dodává Tomáš Olejník. Čerstvě vyrobené dobroty budou již v podvečer servírovány hostům v Masných krámech. S prodejem „přes ulici" organizátoři nepočítají.

Vepřové hody v Masných krámech budou pokračovat až do 31. ledna. Rezervace do restaurace Masné krámy je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz.

______________________________________________

Fotogalerie ze zabíjačky ke zhlédnutí zde. ______________________________________________

Další informace a dotazy:
Budějovický Budvar, národní podnik
Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer
Tel: +420 387 705 284
E-mail: petr.samec@budvar.cz
www.budejovickybudvar.cz