zpět na hlavní stranu

Rakousko – bavorský fest v restauraci Masné krámy

24. 11. 2015

Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila gastronomický výlet do Rakouska a Bavorska. Od 24. do 29. listopadu budou moci hosté ochutnat speciality z rakouské a bavorské kuchyně. Jedná se o poslední z letošní série tematických gastronomických akcí.

České Budějovice, 24. listopadu 2015
 – Českobudějovická restaurace Masné krámy připravila pro hosty gastronomický výlet do Rakouska a Bavorska. Šéfkuchař Luděk Hauser opět využije své bohaté zkušenosti z hotelu Bayerischer Hof v lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. V nabídce se objeví mimo jiné pravý vídeňský řízek z telecí kýty („Wiener Schnitzel"), restované hovězí s bramborem („Tiroler Gröstl"), nebo bílá bavorská klobása („Weisswurst").

„Přehlídka rakouské a bavorské kuchyně se zařadila mezi naše nejúspěšnější akce. Letos budeme pořádat již sedmý ročník. Atmosféru bude vytvářet také výzdoba interiéru nebo oblečení personálu do lederhosen," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „Stejně jako je tomu u našich sousedů, i naše restaurace bude po celý týden nekuřácká," dodává Luděk Hauser.

Restaurace „Masné krámy" nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. „Masné krámy" jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst. Podrobné informace o „Masných krámech" najdete na www.masne-kramy.cz

Rakousko – bavorský fest
Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů
24.11 - 29. 11. 2015

Menší pokrmy pod pivo
100g „Tiroler Speckplatte" 79 Kč
100g „Erdäpfelkäse", ředkev a pečivo 59 Kč
120g „Weiswurst", sladká hořčice, preclík 69 Kč

Polévka
0,22 l „Knoblauchcremesuppe" /krémová česnečka/ s česnekovou tyčkou z listového těsta 39 Kč

Hlavní pokrmy

200g „Tafelspitz" /vařené hovězí/, žemlový křen, bujónové brambůrky 149 Kč
150g „Jägerbraten" /vepřová krkovice v houbovém sosu/, domácí špekový knedlík 109 Kč
360g „Tiroler Gröstl" /restované hovězí s bramborem/, cibule, zelenina, sázené vejce 109 Kč
250g „Wiener Backhendl" /smažené kuřecí paličky/, míchaný listový salát, ½ bylinková bageta 109 Kč
400g „Käsespätzle" /sýrové špecle/ s opečenou cibulkou 98 Kč
200g „Leberkäse" /bavorská sekaná/, sázené vejce, hořčice, bramborový salát 98 Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
200g Originál „Wiener Schnitzel" z telecí kýty, petrželkový brambor, citron 209 Kč

Moučník
200g „Kaiserschmarren" /císařský trhanec/, jablečné pyré 59 Kč