zpět na hlavní stranu

Burgry a „chřestění“ v restauraci Masné krámy

13. 5. 2016

České Budějovice, 13. května 2016 – Šéfkuchař restaurace Masné krámy připravil další sezónní nabídku. Od 18. do 22. května se na stolech objeví burgry z hovězího, kuřecího i vepřového masa, které doplní lehké pokrmy z čerstvého chřestu.

„Chřest byl vždy považován za luxusní delikatesu. Přestože dnes je chřest běžně dostupnou zeleninou, v našich domácnostech se na něj stále poněkud zapomíná. Našim hostům proto chceme ukázat různé druhy přípravy, například chřestovou pánev s těstovinami a kuřecím masem, nebo chřestovou polévku," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Zatímco burgry se v nabídce Masných krámů objeví poprvé, „chřestění" proběhne již po deváté. V loňském roce byl mezi lidmi nejúspěšnější klasický chřest s holandskou omáčkou a vařeným bramborem.

Restaurace „Masné krámy" nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo, zejména kroužkovaný ležák Budweiser Budvar. „Masné krámy" jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Kapacita restaurace je 200 míst.

BURGRY A CHŘESTĚNÍ
v Masných krámech
18. 5. - 22. 5. 2016

Studené předkrmy
100g Zapečený chřest se šunkou a holandskou omáčkou, servírovaný na bagetce
50g „Starter Burger" /mini houska a mini hovězí tataráček/

Polévka
0,22 l Chřestová krémová polévka

Hlavní pokrmy
400g Chřestová pánev s těstovinami a kuřecími nudličkami, sypaná parmezánem
250g Bílý chřest s dušenou šunkou a holandskou omáčkou, vařený brambor s petrželkou
250g „Duet", zelený a bílý chřest s holandskou omáčkou, vařený brambor
1ks Burger s trhaným vepřovým a sýrem čedar, se zelným salátem a jablečným dipem
1ks Hovězí burger „Masné krámy", se zeleninkou, cibulí a dijonskou majonézou, ½ hranolky
1ks Kuřecí Burger s curry, čerstvým zázvorem a cuketovým chutney, ½ hranolky

Dezert
200g Rebarborový kompot se zmrzlinou