zpět na hlavní stranu

Vítězem „Haluškových pretekov“ se již podruhé stal šéfkuchař Masných krámů

18. 2. 2010

V rámci Dnů slovenské kultury v Českých Budějovicích se včera uskutečnil sedmý ročník „Haluškových pretekov". Vítězem populární soutěže se stal již podruhé Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů.

České Budějovice, 18. února 2010 – Ve středu 17. února se konal již sedmý ročník „Haluškových pretekov"- soutěže v přípravě národního slovenského jídla. Akce byla součástí Dnů slovenské kultury. Vítězem se stal již podruhé Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Porotě i přítomným divákům předložil své originální „Uzenářské halušky s jehněčím hřebínkem". Vítězné halušky jsou provoněné uzeným sýrem, slaninou, bylinkami a zjemněné smetanou. Část halušek je dobarvena červenou řepou. Dekoraci tvoří pečený česnek, který se velmi hodí k jehněčímu hřebínku propečenému do růžova.

„Recept na vítězné Uzenářské halušky jsem vymyslel sám. Základem úspěchu jsou ale samozřejmě kvalitní halušky, které připravujeme v kuchyni pivnice Budvar z poctivých přírodních surovin bez použití polotovarů nebo umělých přísad," říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Na těchto „domácích" haluškách si nyní mohou pochutnat všichni hosté v Masných krámech, kde od středy 17. února do soboty 20. února probíhají Dny slovenské kuchyně. Ve čtvrtek a v pátek bude navíc v Masných krámech vystupovat cimbálová kapela.

Luděk Hauser
Od 5. prosince 2007 pracuje jako šéfkuchaře restaurace Masné krámy. Je absolventem středního odborného učiliště v Českých Budějovicích. Zkušenosti získával během 14-leté praxe v renomovaném hotelu Bayerischer Hof v německém lázeňském městě Bad Füssing, které patří kvalitou služeb mezi nejlepší lázeňská místa v Evropě. V tomto hotelu začínal „od píky" a postupně se vypracoval až na pozici zastupujícího šéfkuchaře, ve které pracoval několik let. Znalosti získával mimo jiné i tím, že pro hosty pomáhal připravovat kulinářské výlety do různých koutů světa v podobě tématických večerních bufetů. Během své profesní kariéry často připravoval menu pro zajímavé osobnosti z německého showbyznysu. Vařil a osobně prezentoval pokrmy například pro Jeho výsost bavorského prince Leopolda. Pan Hauser je specialistou na přípravu nevšedních druhů ryb a středomořské kuchyně. Velmi rád připravuje zvěřinu na všechny způsoby. Jeho osoba je zárukou špičkové úrovně všech jídel podávaných v Masných krámech.