zpět na hlavní stranu

Chřestění aneb speciality z čerstvého chřestu v Masných krámech

16. 5. 2011

Šéfkuchař restaurace Masné krámy využil probíhající chřestovou sezónu a připravil na příští týden již čtvrtý ročník tematické gastronomické akce „Chřestění". Hosté najdou od pondělí 16. května ve speciální nabídce Masných krámů celkem osm pokrmů se zeleným nebo bílým chřestem. Většinou se jedná o lehké jarní pokrmy.

České Budějovice 13. května 2011 – Šéfkuchař restaurace Masné krámy Luděk Hauser využil vrcholící chřestovou sezónu k sestavení speciálního menu s osmi pokrmy, jejichž součástí je zelený nebo bílý chřest. Akce bude ukončena v neděli 22. května.

„Chřest se pěstuje nejméně čtyři tisíce let a byl vždy považován za luxusní delikatesu. Proto se snažíme právě touto gastroakcí přiblížit různé druhy přípravy také našim hostům. Z chřestu se dá připravit například chutná polévka nebo řada omáček, ale nejtypičtější příprava je vařený chřest s holandskou omáčkou nebo rozpuštěným máslem. " říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. „V naší nabídce bude chřest zelený i bílý a většina pokrmů bude z kategorie lehkých jarních jídel," dodává Luděk Hauser.

Kompletní menu akce „Chřestění":
Studené předkrmy
110 g Chřest s dušenou šunkou, Vinaigrettem a máslovým toastem ( 49 Kč)
Polévky
0,22 l  Chřestová krémová polévka (25 Kč)
Hlavní pokrmy
250 g Chřest s holandskou omáčkou, vařený brambor (79 Kč)
250 g Chřestový „Duet", zelený a bílý chřest, Schwarzwaldská šunka, smetanový brambor (89 Kč)
400g Chřestová pánev s těstovinami a kuřecími nudličkami sypaná parmezánem (99 Kč)
Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
160g Grilovaný filet ze Šumavského pstruha, chřestová omáčka, šťouchaný brambor s medvědím česnekem (129 Kč)
Chřest se steakem dle Vašeho přání
200g Krůtí nebo vepřový steak s holandskou omáčkou, vařený brambor (129 Kč)
200g Hovězí roštěná z mladého býka s holandskou omáčkou, vařený brambor (139 Kč)

Masné krámy letos nabídnou hostům i další gastronomické akce: v červnu „Salátový festival", v září "Steakové speciality" a v říjnu „Zvěřinové hody". Masné krámy lákají návštěvníky nejen dobrou kuchyní, ale především dokonale ošetřeným čepovaným pivem. Hosté si zde mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar i na dalších produktech pivovaru Budějovický Budvar.

Kapacita restaurace Masné krámy je 190 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz

Další informace a dotazy:
Budějovický Budvar, národní podnik
Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer
Tel.: +420 387 705 284
E-mail: petr.samec@budvar.cz